263.

07:36

Miłość to moc sprawcza, która umacnia ducha i ciało.

Odsmażane na maśle babcine pierogi z serem i rodzynkami, polane smażonymi w miodzie płatkami migdałów, rodzynkami, suszoną żurawiną i wiórkami kokosowymi.
Grandma's Fried dumplings in butter with quark and raisins, topped fried in honey almonds, raisins, dried cranberries and coconut.


You Might Also Like

41 komentarze

  1. Oddałabym wszystko za takie pierogi!

    OdpowiedzUsuń
  2. W życiu nie jadłam pierogów z takimi dodatkami ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. o nie, poległam! cudowności:D

    OdpowiedzUsuń
  4. Pierogi musiały być cudne. ! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Myślałam, że to kopytka, pierogów takich się nie spodziewałam ;p

    OdpowiedzUsuń
  6. Dlaczego moje babcie mieszkają kawał drogi ode mnie?:(

    OdpowiedzUsuń
  7. takie babcine pierogi muszą być wspaniałe:)
    ogarniesz się, dasz radę:)

    OdpowiedzUsuń
  8. proszę się szybciutko ogarniać! uśmiech i do przodu!:)

    OdpowiedzUsuń
  9. przeczytałam 'babcine' i już zyskałam sto procent pewności, że miałaś pyszne śniadanko!

    OdpowiedzUsuń
  10. wyglądają obłędnie te pierożki.

    OdpowiedzUsuń
  11. Nie myśl za dużo, rób swoje, a reszta ułoży się tak, jak ma się ułożyć. Grunt, to nie myśleć za wiele:)

    Pierogi... O ilu potrawach ja zapominam?!

    OdpowiedzUsuń
  12. Pierogi, strasznie dawno je jadłam! A te twoje są wspaniałe:-)

    OdpowiedzUsuń
  13. Bardzo fajny pomysł z tymi migdałami :) Babcine pierogi to jest coś.... :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Te zdjęcie ma oznaczać to, iż cięłaś się kiedyś (lub dalej to robisz) ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie cięłam się nigdy i nie mam zamiaru tego robić;).

      Usuń
    2. przyznaj się, że się cięłaś, bo owsianka wyszła za rzadka!

      Usuń
  15. Podoba mi sie ten dzisiejszy cytat. Pierogi za to musialy smakowac cudownie, choc nigdy nie bylo dane jesc pierogow robionych przez babcie.

    OdpowiedzUsuń
  16. Podoba mi sie ten dzisiejszy cytat. Pierogi za to musialy smakowac cudownie, choc nigdy nie bylo dane jesc pierogow robionych przez babcie.

    OdpowiedzUsuń
  17. A ja się wyłamię, i powiem, że pierogów z serem na słodko nie lubię ;)

    OdpowiedzUsuń
  18. Też lubię jeść pierogi na śniadanie :D

    OdpowiedzUsuń
  19. pierogi z masłem<3
    ja ci ciasto ty mi pierogi!

    OdpowiedzUsuń
  20. Takiego zestawu nie jadłam!
    Jeśli na ostatnim zdjęciu widzę to co myślę? To tak ogarnij się!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja się nie tne, ludzie^^xP.

      Usuń
    2. Hahahha.xd mam podobny slad. tylko ze nizej.centralnie na.zylach. zrobiony chyba.podczas sadzenia jajka czy robienia nalesnikow

      Usuń
  21. Ale pierogi, mniam :)
    Też mam takie oparzenie, tylko po żelazku :P

    OdpowiedzUsuń
  22. Podzielisz sie takimi pierogami, albo babcią? ;)

    OdpowiedzUsuń
  23. Ja zawsze się oparzę, kiedy coś wstawiam/wyjmuję z gorącego piekarnika, nie ma innej opcji ;D

    Ah, karmelizowane!!! <3 I takie wypchane te pierożki, u mnie w domu są zawsze takie płaskie... :( Wbijam na takie wypasione!

    OdpowiedzUsuń
  24. babcine pierożki na słodko - pycha ! nie ma to jak wyroby naszych babć <3

    OdpowiedzUsuń
  25. Wyglądają pysznie ... Smakowicie ^^
    W każdym bądź razie zjadło by się *.* Hahah ;33
    Oparzenie nie za najlepiej to wygląda xd.
    Mam nadzieję że wpadniesz do mnie ;)
    www.everyday-smart.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  26. Pierogi w takiej wersji- idealne! I będzie dobrze!:)

    OdpowiedzUsuń
  27. kiedy ja ostatnio jadłam pierogi?? hm nie pamiętam :o nawet w święta ich nie skoszkotawałam..

    OdpowiedzUsuń
  28. kocham pierogi w każdej postaci, aczkolwiek takich nie próbowałam. muszą być pyszne ;)

    coś wiem o oparzeniach, nie tylko od patelni, ałć.. ;P

    OdpowiedzUsuń
  29. nie ma to jak babcine pierogi :3
    hehe, nie ty jedyna parzysz ręce patelnią ;)

    OdpowiedzUsuń
  30. babcine najlepsze, taka wersja mnie bardzo intryguje : )

    OdpowiedzUsuń

Popular Posts

Like us on Facebook

Translate

Follow Us

Flickr Images

Subscribe